Tuingeschiedenis

Print Friendly, PDF & Email

Op deze blog combineer ik graag twee van mijn passies: tuinieren en geschiedenis. Ik heb geschiedenis gestudeerd en gedoceerd. Ik ben vooral geboeid door historische (moes)tuinen en eetcultuur. Af en toe post ik iets over het rijke (moes)tuinverleden. Die posts lijst ik hier kort op. Veel leesplezier!


In Hoe de aardappel de wereld veroverde vertel ik het verhaal van een giftige plant uit de Andes die op een paar honderd jaar tijd basisvoedsel werd over heel de wereld. (10 september 2021).

In De aardbei, een korte geschiedenis vertellen we het verhaal van de aardbei, van de kleine inheemse bosaardbei tot de grote aardbei die we vandaag vooral eten en Amerikaanse roots heeft. (12 juni 2021).

De lange mars van de tomaat, of de geschiedenis van de moeizame tocht die de tomaat heeft afgelegd in de Europese keuken om er vandaag niet meer uit weg te denken te zijn. (5 juni 2020).

In Kruiden met een verleden komen de middeleeuwse kruidentuinen in abdijen en kloosters aan bod en het belang daarvan voor de ontwikkeling van de geneeskunde (24 februari 2020).